Tel: 033 463 29 79

Échte wijn

Geen ‘Mickey Mouse’ of ‘Coca-Cola’ wijn maar échte wijn - Biodynamisch Weingut Rieger uit Baden (Duitsland)

De laatste zaterdag van juni was heel warm en toch vonden veertien gepassioneerde wijnliefhebbers de weg naar Zuster Margaux. Daar was Markus Brauchle van Wiengut Rieger. Zijn verhaal, passie en kunde en de heerlijke wijnen waren enorm de moeite waard om te komen.

Weingut Rieger is een familie wijngoed. Philipp Rieger heeft sinds een aantal jaar het stokje overgenomen van zijn ouders. Hij draait nu samen met Markus het complete wijnbedrijf. Rieger maakt wijn van de natuur. Met zaden en planten wordt de grond levendig en gezond gehouden. Vooral in de bovenste dertig centimeter van de aarde, want daar zit enorm veel leven.

We zijn gestart met twee wijnen van de Gutedel druif. Gutedel staat bekend om zijn grote druiven, met veel sap. Heerlijk als aperitief, bij vegetarisch eten of salades. Uiteraard proefden we ook Weiss- en Spätburgunder. In het zuidelijke Baden draait namelijk alles om Weiss-, Grau- en Spätburgunder. En ook mochten we genieten van een Chardonnay. We namen er een met én zonder houtlagering. De Muskateller van Weingut Rieger is vooral heerlijk met een Hollandse Nieuwe.

Na afloop van de masterclass kreeg ik een mail van één van de aanwezigen: “Ik vond dit één van de meest interessante masterclasses die ik tot nu toe bij jou heb gevolgd.” Dat vond ik enorm leuk om te lezen.

We maken nu even een zomerstop in onze masterclasses, maar vanaf september staan ze alweer gepland. Na de zomer zien we je graag!

Meer informatie over het wijngoed en de wijnen: https://www.weingutrieger.de/