Tel: 033 463 29 79

over margaux

Tussen de muren van het verleden is hier alle rust en ruimte voor het voeren van goede gesprekken, het bouwen (en ophalen) van mooie herinneringen en voor fijn proeven.

Zuster Margaux is gelegen in stadsklooster Mariënhof. Een erfgoedparel van de provincie Utrecht en veelvuldig bekroond om haar gastvrijheid, unieke locatie en concepten. Makkelijk bereikbaar en door haar historische waarde en wisselende kunstexposities een bezoekje meer dan waard.

BINNEN

Bar

In het zicht van de gast bereiden we alle dranken en gerechten. Knus zitten op de bank, met elkaar rond de statafel of aan de bar. Genoeg mogelijkheden en veel te zien en te beleven (ook als u even de gang inloopt en alle kunstwerken bewonderd).

Lounge

Centraal in de lounge staat de grote stamtafel waar je heerlijk met elkaar kunt zitten. Deze oude linnenkamer van het Weeshuis heeft speciale wandkleden hangen en u kijkt uit over de Kloostertuinen.

Wijnkelder

Verscholen in Mariënhof ligt de wijnkelder. Oude trappen begeleiden uw gasten naar beneden, alwaar een wereld van kleurrijke muurschilderingen en wijnstellingen zich openbaart. Een kruisbogen plafond en eigen barretje complementeren alles.


BUITEN

terras

Door velen benoemd als het mooiste terras van Amersfoort; ‘Verscholen parel en net alsof je in het buitenland bent..”. Overdag een parasolletje en in de avond sfeervolle verlichting. Even helemaal niets en puur genieten.

Kloostertuinen

De monumentale Kloostertuinen lenen zich heel goed om even een  afgezonderd plekje te vinden; luie schommelstoelen, een hangmat of even de picknickbank erbij zetten of neerploffen in de ligkussens. Alles kan in deze groene en overdadige tuin.

‘Zuster Margaux: een pareltje in de binnenstad van Amersfoort, met een zeer rustige en schitterende stadstuin en terras.
— Martin R. (iens.nl)

WIE IS (WAS) ZUSTER MARGAUX?

Naam Zuster Margot. Verzorgen stond eeuwenlang centraal in het van oudsher Burger Weeshuis Mariënhof. Het begon allemaal met de komst van de Celzusteren van Sint Ursula; krachtige, zorgzame zusters die de wezen van  Amersfoort liefdevol verzorgden. Zuster Margot was de dame die de linnenkamer runde ruim 400 jaar geleden.
 

Wijn Margaux is zonder twijfel één van de beroemdste wijngebieden in de Franse wijnstreek Bordeaux. Haar wijnen staan bekend als vrouwelijk, rijk aan tannine en ongelooflijk soepel. Chateau Margaux heeft de hoge status van Premier Grand Cru Classé.
Krachtig, zorgzaam, vrouwelijke touch en soepel...

Wijnbar Zuster Margaux verenigt alle verhalen uit de rijke historie en voegt er een nieuw hoofdstuk aan toe.

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar