Tel: 033 463 29 79

Kelderschatten

Als je googled op het woord ‘kelderschatten’ gaat het allemaal over wijn. Vaak wijn die na enige maanden of jaren nog steeds in een restaurant of bar in de ‘kelder’ ligt, waarvan er nog maar een of enkele flessen zijn. (De meeste restaurants en bars hebben overigens geen echte kelder). Ook vaak wijn die eigenlijk nodig gedronken moet worden gezien zijn leeftijd. Voordat je dus denkt dat je een echte ‘schat’ te pakken hebt kijk dan goed wat het aanbod en de leeftijd is.

Echte topwijn uit bepaalde streken kan prima ouderen en wordt er zelfs beter op. Maar wel alleen als je de flessen ook goed bewaard; constante temperatuur (niet te warm of te koud), goede luchtvochtigheid, liggend etc. Het liefst dus die kelder.
Vroeger hadden veel mensen een kelder maar in de moderne huizen en panden is deze meestal niet aanwezig. We hebben tegenwoordig huizen met een constante temperatuur van 20 graden. Prima wonen voor ons mensheid maar voor de flesjes wijn bestaat een beter huis.

Het is dan ook het beste om wijn gewoon te kopen en na niet al te lange tijd te drinken. Daarvoor zijn de alledaagse wijnen ook prima geschikt.
In onze wijnbar schenken we graag ook onalledaagse dingen en willen we de echte wijnliefhebber de kans geven om in de bar een echte ‘kelderschat’ te proeven. Mooie kelderschatten, perfect op dronk, luxe en voor een eerlijke prijs.
Dat laatste omdat je op de meeste plekken voor een echt luxe Barolo, Amarone, Margaux, Saint-Émilion, Châteauneuf-du-Pape, Chassange-Montrachet of top Champagne (ik noem maar een aantal namen) gewoonweg de hoofdprijs betaald.
Wij hebben besloten om op de inkoopprijs van onze ‘schatten’ een vast bedrag van slechts 25 euro te plakken. Daardoor wordt het eens echt mogelijk en interessant om zoiets moois te proeven.

Een kelder is dus niet meer nodig. Uw schat ligt bij ons klaar.
En wij bewaren ze goed (we hebben zowel een historische wijnkelder als perfecte klimaatkasten waar we de wijnen in bewaren) en zorgen voor een kleine voorraad zodat onze kelderschatten nooit te stoffig worden.