Tel: 033 463 29 79

Mr. Flamingo

ZM RdV evenement bew.jpg

Zaterdag 18 november: A Big Visit from Spain!

Pepe Rodriquez de Vera kwam speciaal voor ons, uit een klein stadje tussen Valencia en Murcia in, naar Amersfoort. Naar onze wijnbar. Niet alleen om de sommeliers van de bar zijn hele reeks wijnen te laten proeven, maar vooral om 34 gasten een prachtige wijnbeleving te laten ervaren. 34 aanmeldingen voor de wijnproeverij en meer dan 20 voor het aansluitend Tapas diner. Nog niet eerder was het zo druk op een speciaal event van de wijnbar.

Drukte voor één jonge man, Pepe, die streeft naar de beste wijnmaker van Spanje te worden.
Uitstraling en flair heeft hij. Niet alleen hijzelf, maar ook al zijn communicatie uitingen kloppen. Zijn etiketten, visitekaartjes, website en social mediakanalen pronken met beelden van flamingo’s. Wat heeft een flamingo met wijn te maken zal je denken. Niet veel meer dan dat de flamingo’s in de wijngaarden van Pepe overwinteren. Alleen dat, meer niet. Maar door de flamingo als beeldmerk te nemen valt Pepe op. In de wijnbar is de rode Rodriquez de Vera al ondergedompeld als flamingo wijn en in de wijnwereld heet Pepe Mr. Flamingo. Dat vergeet je nooit meer! En zeker niet als je de wijnen van Pepe geproefd hebt.

Voor de proeverij bouwden we de (aan de wijnbar grenzende) Tuinkamer om tot een prachtige proefzaal waar 34 man professioneel kon proeven en notities maken. Pepe startte na een korte introductie met een serie van 5 van zijn ‘beschikbare’ wijnen. Met beschikbaar bedoelde hij simpelweg dat deze wijnen te bestellen zijn. De vijf daaropvolgende wijnen bleken een stuk exclusiever en zijn zeer beperkt verkrijgbaar.
De beschikbare wijnen bestonden uit een prachtige Chardonnay, een unieke rosé van Pinot Noir en een drietal rode wijnen die opbouwden in kracht.
De exclusieve reeks begon zelfs met een wijn zonder enig etiket. De wijn was nog zo nieuw dat er nog geen etiket op was gedrukt. De aanwezigen waren de eerste ‘consumenten’ die de wijn, gemaakt van 100% Monastrell druiven, proefden. De twee daaropvolgende wijnen waren ook overweldigend mooi. Afsluitend nog een prachtige Moscatel dessertwijn, die volgens Pepe het beste paste bij een goed gemaakte cheesecake, en een zeer bijzondere Wodka die Pepe in een wilde bui bedacht te maken.

De wijnen en ook vooral de verhalen van Pepe zorgde voor blije gezichten, enthousiaste reacties en een applaus. De geur van paella, stoof, hammen en kazen kwamen al tegemoet en gelukkig zaten er nog wat restjes in de fles waardoor we na de prachtige proeverij de wijnen konden beoordelen met typisch Spaanse tapas. De ronde tafels in de Lounge van de wijnbar zorgde voor een knusse sfeer. Heerlijke tapas en de mooiste wijnen….de avond was nog lang niet ten einde….