Tel: 033 463 29 79

Levenslessen uit Italië

IMG_5153.jpg

De definitie van een mijlpaal is een belangrijke gebeurtenis in iemands leven… Tsja, wat is nou echt belangrijk in het leven? Voor veel mensen is dat betekenis, status, inkomsten, materialisme…. Zo zijn we opgegroeid helaas, want wat is nou echt het allerbelangrijkste? Gelukkig en gezond misschien? Ik denk van wel! En dan kom ik gek genoeg toch weer terug op wijn. Geluk en gezondheid kun je vinden in één glas (en waarschijnlijk 2 glazen:)). Niet meer, ook niet minder. 

Van de week raakte ik in gesprek met een geweldig leuk jong studerend stel uit Groningen. Serieus aan de studie, maar met passie voor wijn. Verliefd geworden in Italië, op wijnen uit de wijnstreek de Marken. Bevriend geraakt met wijnmakers van een kleine Azienda daar en bevlogen geraakt van hun wijnen Azienda Agraria Guerrieri. En ik heb ze mogen proeven.

Slogan:
With the same look
And the same smile,
Five generations
Dedicated to Nature,
Land and Man


Prachtig, dat wil je proeven! Ik werd meteen verrast door de inheemse druiven variëteit Bianchello die ze gebruiken voor hun witte wijnen. Ze maken een basis variant met veel sappigheid en frisheid maar ook een latere oogst met enorme lengte en body. Mooi! De rode wijnen zijn Sangiovese gedomineerd. En dat is nou net mijn favoriet, geweldige wijnen met een eigen karakter. 

Maar laten we teruggaan naar de filosofie van dit mooie bedrijf. De wijngaarden liggen op een heuvel en langs de weg staan meerdere paaltjes. Genummerd met 0, 2, 5 en 20.
Onthoud ze maar deze nummers, want zijn van levensbelang.

Levenslessen (numbers of live):
0: rook 0 sigaretten in je leven
2: Drink iedere dag 2 glazen wijn
5: Eet 5 soorten groenten en fruit van 5 verschillende kleuren
20: Beweeg minimaal 20 minuten per dag

En dan word je een stuk ouder, wijzer en gelukkiger, proost!
De wijnen zijn te bestellen via www.vinodeicolli.nl