Tel: 033 463 29 79

Heerlijk, bijzonder of top!

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar.jpg

Ik betrap mezelf erop dat ik af en toe iets teveel in wijntermen praat. Een ronde, zwoele, strakke, filmende, tannineuze, pittige, complexe wijn zegt  bijvoorbeeld niet iedereen wat. Een wijn omschrijven in je eigen woorden is een van de lastigste dingen. Je praat immers over een vloeistof waar alcohol in zit. 

Alle wijnen die ik schenk bij Zuster Margaux heb ik zelf uitgekozen en kritisch beoordeeld. Wijnen waar ik achter sta en graag aan iedere gast laat proeven. 
De wijnen die ik schenk zijn er in drie verschillende prijscategorieën: 4,50 – 6,50 – 8,50 per glas. 
Allemaal mooie wijnen, voor ieder wat wils en voor ieder moment. Keuze genoeg. 
Maar hoe omschrijf je nou deze drie categorieën als het allemaal ‘mooie’ wijnen zijn?
Lastig….maar daarin heb ik toch een keuze gemaakt!
De wijnen van 4,50 zijn onze ‘Heerlijke wijnen’! Denk aan een heerlijk glas Grüner Veltliner, Verdejo, Pinot Grigio of mooie rode Rhône of Portugese assemblage (wijn van meerdere druivenrassen). 
De wijnen van 6,50 zijn onze ‘Bijzondere wijnen’! Denk aan een Hongaarse Furmint, een Albarino, Shiraz/Malbec of Roter Veltliner.
En de wijnen van 8,50 zijn onze ‘Absolute toppers’! Een witte of rode Bourgogne, wijnen uit Piemonte of Spätburgunder uit Duitsland. 

Meer dan 40 wijnen om uit te kiezen. En of ze nou als heerlijk, bijzonder of absolute topper worden bestempeld….het is allemaal afhankelijk van je smaak, het moment, de omstandigheden (denk aan het weer of het gezelschap!).
Ik zou zeggen: kom proeven, ervaren en beleven!

Eline