Tel: 033 463 29 79

Con un par

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar- werk.jpg

Na 4 maanden zwangerschapsverlof sta ik weer te springen om onder de mensen te komen en met mijn vak bezig te kunnen zijn. Natuurlijk 4 prachtige maanden achter de rug met onze kleine Silvan. Als ‘wijnvrouw’ heb ik vanaf het begin gekozen voor flesvoeding zodat ik al wel af en toe thuis kon proosten op dit nieuwe wereldwonder, maar stiekem wel heel blij dat ik dit nu weer kan doen in het prachtige Zuster Margaux. Met vrienden, collega’s, familie en vaste gasten een proost uitbrengen op het samen zijn is het mooiste wat er is.
Ik proost dan ook graag met u met de Con Un Par van Vincente Gandia. Con Un Par betekent ‘met een paar’, oftewel: geniet van deze prachtige wijn met elkaar!

De Con Un Par stond vorig jaar zomer ook al even op de kaart en creëerden veel fans. Twee weken geleden proefde ik, terwijl ik de producent zelf ontmoette, de nieuwe jaargang van deze wijn. De wijn is gemaakt van 100% Albarino druiven en wederom een feestje in mijn glas! Het noordwesten van Spanje staat bekend als 'groen Spanje' vanwege het Atlantische klimaat en de vele neerslag. Boven de Portugese grens in Galicië ligt Rias Baixas, dat van de Albarino druif witte wijnen maakt die tot de beste van Spanje behoren.

De filosofie van dit wijnbedrijf spreekt mij erg aan: ''Wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk en goed doordrinkbaar, altijd met een uitzonderlijk prijs-kwaliteitverhouding''.

Je beleeft een heerlijke zomerse verfrissing; rijpe sinaasappels, meloen en wilde perzik. Een heerlijke geur van al dit fruit en bloesem, mooi in balans en licht verteerbaar. Maar ook met genoeg pit om er nog een tweede glas van in te schenken! Om zo te drinken of met ‘een paar’ zeevruchten of lichte kazen. In elk geval met elkaar! Komt u proeven in onze wijnbar?

Vanaf nu ga ik weer met veel plezier op zoek naar meer van deze pareltjes van wijnen zodat u keer op keer verrast wordt met unieke mooie wijnen!

Eline