Tel: 033 463 29 79

After eight wijn

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar-druiven.jpg

In mijn constante zoektocht naar nieuwe wijnen om per glas te schenken proef ik veel. Ik maak talloze notities waarin termen naar voren komen als: appelig, mineraal, bittertje, sappig, iets citrus, ziltig, hooi, pittig zuurtje, spicy, aards, schoon, hout, vanille, peper, stal, truffel, kers, rook, tabak, notig, dik, speekselopwekkend, elegant, licht verteerbaar, etc. 
Laatste tijd heb ik me gericht op krachtig rood n.a.v. de terugkerende vraag hiernaar in de bar. Zo ziet u maar: wanneer u een bepaalde smaak wenst of benieuwd naar bent….vraag ernaar! Wij gaan voor u op zoek en verassen u tijdens een volgend bezoek graag! 
Ik heb me gefocust op wijnen die geheel of deels gemaakt zijn van de Syrah druif. Syrah (ook wel Shiraz genoemd in niet-Europese landen) staat bekend om zijn donkere kleur, kracht en kruidigheid (peper!). Daarnaast heb ik bij veel Syrah/Shiraz wijnen ook altijd een chocolade beleving. In zowel de geur als smaak die pure chocolade met daarnaast ook de frisheid van munt. En 9 van de 10 keer doet dat me denken aan het chocolaatje wat wij vroeger bij de koffie kregen; after eight! Van die dunne schijfjes apart verpakte pure chocolade met vloeibare mint erin. En dat gecombineerd met iets peperigs en zwart fruit maken veel van deze wijnen wel indruk op mij. 
Mijn proefnotitie term ‘After Eight’ vind ik ook wel passen bij deze krachtpatsers: het zijn ook echt wijnen voor After Eight! Gelukkig zijn we tot ver na de klok van 8 open :-).