Tel: 033 463 29 79

Sfeer & Details, de inrichting van Zuster Margaux

_RG84034 high res .jpg

STUDIO ZEBRA 

De inspiratie voor het interieur van Zuster Margaux haalde Studio Zebrauit de connectie tussen verleden, heden en toekomst. Mariënhof is een plek om samen het leven te beschouwen en te vieren. Om met elkaar de dialoog aan te gaan, waar aandacht voorop staat en waar men zich mag laten verrassen. Deze inspiratie werd samengevat in het thema ‘REFLECTIE’. Een thema dat weergeeft waar Mariënhof voor staat en een brug slaat tussen verleden, heden en toekomst. Diverse toepassingen van reflectie worden zichtbaar in het interieur van wijnbar Zuster Margaux. 

Het grote ronde raam bij de entree geeft direct een panoramisch zicht op de wijnbar. In het interieur zijn veel spiegelende oppervlakken te zien, waaronder de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de speciaal ontworpen wandlampen met spiegels van Amersfoortse ontwerper Marcel Ossendrijver van M.OSS design. 

Ook textielkunst heeft een plek omdat de lounge vroeger als Linnenkamer diende. Lokale en ambachtelijke ontwerpen worden bewust gemengd met eigentijds design. Ook de hoogglans gespoten antieke stamtafel is een ware eyecatcher!

Zuster Margaux is een sprankelende, eigentijdse bar met een historische lading. Voel je thuis en geniet!

JURGEN DE BOER FOTOGRAFIE

Fotograaf Jurgen de Boer is de vastlegger van het prachtige ''boegbeeld'' Zuster Margaux (rechts). Toen Jurgen in 1989 werkzaam was als vrijwilliger bij de publiekssterrenwacht Schothorst in Amersfoort kwam hij voor het eerst in aanraking met fotografie. 27 jaar later is wat toen stuntelen was, nu uitgegroeid tot een passie. Sindsdien maakt hij natuur-, landschap-, product- en portretfotografie. Er gaat geen dag voorbij dat hij geen foto’s maakt.

STUDIO MARTINE HOMMES

Het bijzondere wandkleed in onze Lounge is afkomstig van Studio Martine Hommes. Het doen van zinvol werk en het uiten van haar creativiteit zijn voor Martine twee belangrijke aspecten van haar leven. Naast het werken als medisch specialist ontwikkelde ze zich al lerende in vilten, hoeden maken en couture technieken.

De drang om iets van haar eigen te maken en haar artistieke ideeën om te zetten in realiteit maakte haar besluit een eigen bedrijf op te zetten. Martine zet haar verrassende en unieke ideeën om in op maat gemaakte mode en vilten kunst voor interieur. 
 

M.OSS DESIGN

Marcel Ossendrijver is het creatieve brein achter de spiegellampen die in de wijnbar te vinden zijn.  Marcel is een Nederlandse ontwerper die vooral verlichtingsarmaturen creëert, maar zich ook bezig houdt met product design en meubels. Marcel werkt vanuit zijn studio aan huis, waar hij de grenzen van lichtheid en andere meubels op blijft zoeken. M.OSS is een jonge, frisse, creatief en volledig handgemaakt design.