Tel: 033 463 29 79

Over Champagne & de Taittinger Prestige Rosé

Champagne is een belangrijke wijn in de wijnbar en valt onder de categorie ‘Mousserende Wijnen’. Onze beroemde High Wine start altijd met een glas van deze mooiste bubbels.

Champagne kent een specifiek klimaat. Het is er koel (gemiddeld 11 °C), niet té zonnig (de druiven worden rijp, maar behouden de frisse zuren) en het regent er regelmatig. De grond is rijk aan kalksteen en dat zorgt voor de prachtige elegantie en mineraliteit.
In de Champagnestreek worden hoofdzakelijk de druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier gebruikt. Veel Champagnes zijn gemaakt van alle drie deze druivenrassen waarbij de Chardonnay zorgt voor levendigheid en mineralen, de Pinot Noir voor body en structuur en de Meunier voor de fruitigheid. Soms wordt een Champagne gemaakt van één druivenras. Een blanc de blancs bestaat bijvoorbeeld uit 100% Chardonnay.
Ook rijpen Champagnes vaak langer op hun gisten dan andere mousserende wijnen waardoor de smaak van Champagne intenser is en de afdronk vele malen langer.

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit gelegen op de beste locaties in en om Reims. Champagne Taittinger is specialist in Chardonnay-druiven uit de Côte des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt. Vandaar dat de meeste van hun Champagnes hoofdzakelijk uit Chardonnay bestaan.

Zo ook de Taittinger Prestige Rosé, een assemblage van het meeste Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De Taittinger Prestige Rosé verblijft minimaal 3 jaar in de kelders om zijn bouquet ronder te maken en zijn fruitige karakter te ontwikkelen. De Taittinger Prestige Rosé onderscheidt zich allereerst door zijn delicate, zalmachtige kleur. Een intens fruitige geur, waarin kersen, frambozen en wilde aardbeien zich met elkaar vermengen. In de evenwichtig, levendig en zacht. Een vrouwelijke champagne, charmant en verleidelijk. Heerlijk bij een plankje ham, schaal en schelpdieren, salade niçoise of klein rood fruit.

Vanaf nu ook per glas verkrijgbaar in onze wijnbar!