Tel: 033 463 29 79

033 463 29 79 | Kleine haag 2, 3811 HE, Amersfoort | do-vr vanaf 17.00u, za-zo vanaf 15.00u


eten en drinken

wijnen

Ons wijnaanbod is nog veranderlijker dan een wijnjaar en wisselt vrijwel wekelijks. Met meer dan veertig open wereldse wijnen is er voor iedere smaak wat bijzonders. Daarnaast kan er worden genoten van beroemde toppers met een vast lage opslag. De ‘High Wines’ en ‘Wine Flights’ leiden geïnteresseerden nog verder door de wondere wereld van wijn. 

HIGH WINE 

Vanaf dag één immens populair; met zorg geselecteerde wijnen in combinatie met heerlijke gerechtjes. Na het ontvangst met een glas Champagne maken wij een Plateau Margaux voor u klaar opgevolgd door één van onze warme gerechten. Hierbij schenken we twee glazen bijpassende wijn. Dit alles voor 38,50 per persoon (BOB 29,50).

 

Eten

Niks past beter bij onze wijntoppers als onderstaande fijnproevers. Alles op de kaart is huisgemaakt en op basis van lokale ingrediënten. 


ZUSTERLIEFDE 

Zuster Margaux draagt iedere maand iemand een warm hart toe: een bijzondere persoonlijkheid die iets voor de wijnbar betekend heeft, regelmatig een glas wijn komt drinken of het zomaar verdient om in het zonnetje gezet te worden.
Deze maandelijkse zusterliefde is hieronder te vinden. Bij deze virtuele ontmoeting wordt zijn of haar favoriete wijn uitgebreid vermeld en toegelicht én natuurlijk een maand lang geschonken in de wijnbar.

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

December - Hans Gerritse

De zusterliefde van december is een prachtige kruidige herfstwijn uit de Languedoc, uitgekozen door Hans Gerritse:

Lascaux Garrigue Rouge Languedoc Roussillon, Frankrijk

Syrah - Grenache - Mourvèdre

Garrigue is de verzamelnaam van het lage struikgewas dat in de Languedoc overal groeit en bloeit. De garrique proef je terug: laurier, tijm, rozemarijn, lavendel en jeneverbes. Heerlijk!

Proefnotitie van Hans: 'Heerlijk geurende wijn. Qua smaak tinten van zwart fruit, maar ook krieken, tijm en laurier. Combineert voortreffelijk met paté, ham en belegen kaas. Ook het zuurvlees combineert prima. Het is een redelijk complexe wijn, vrij hoog in de alcohol (14%) met een uitstekende balans. Echt een aanrader!'