Altijd minimaal 40 wijnen op glas

Het wijnaanbod van Zuster Margaux is nog veranderlijker dan een wijnjaar en wisselt vrijwel wekelijks. De sommeliers werken daarbij met proefnotities van de wijnen die op dat moment worden geschonken. Hierin noteren zij hun eigen smaakervaring, keuze en de identiteit van de wijn. Gasten worden uitgenodigd hun eigen notitie eraan toe te voegen. 

Zuster Margaux schenkt wereldse wijnen, ingedeeld in de prijscategorieën 4,50/6,50/8,50 per glas. Voor de échte wijnliefhebber zijn er beroemde toppers. Met een vaste lage opslag van 25,00 per fles kan zo genoten worden van klassewijnen. 

De glazen worden gevuld naar smaakvoorkeur van de gast. Meestal worden één of twee soorten wijn gesuggereerd en tijdens het proeven vertellen de sommeliers meer over deze wijnen. 
In de wijnbar worden natuurlijk ook bier, fris- en alcoholvrije dranken geschonken.

De speciale High Wines en Wine Flights leiden geïnteresseerden desgewenst verder door de wondere en geweldige wereld van wijn. 

Laat woorden vloeien
Op papier en in gesprek
Breng ze hier tot leven
Als zoete ode aan de wijn

WINE FLIGHT

Een Wine Flight is een toegankelijke manier om kennis te maken met verschillende wijnen van Zuster Margaux. Voor 12,50 per persoon wordt een selectie halve glazen geschonken. De heerlijke Wine Flight wordt samengesteld op basis van individuele voorkeuren. 

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar
wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

zusterliefde 

Zuster Margaux draagt iedere maand iemand een warm hart toe: een bijzondere persoonlijkheid die iets voor de wijnbar betekend heeft, regelmatig een glas wijn komt drinken of het zomaar verdient om in het zonnetje gezet te worden.
Deze maandelijkse zusterliefde is hieronder te vinden. Bij deze virtuele ontmoeting wordt zijn of haar favoriete wijn uitgebreid vermeld en toegelicht én natuurlijk een maand lang geschonken in de wijnbar. 

Augustus - Eline groenendijk

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

Ik mag weer aan het werk! Na 4 maanden zwangerschapsverlof sta ik weer te springen om met mijn vak bezig te kunnen zijn. Natuurlijk 4 prachtige maanden achter de rug met onze kleine Silvan. Als ‘wijnvrouw’ vanaf het begin gekozen voor flesvoeding zodat ik al wel af en toe thuis kon proosten op dit nieuwe wereldwonder, maar stiekem wel heel blij dat ik dit nu weer kan doen in Zuster Margaux. 
Ik proost dan ook graag met u met de Con Un Par van Vincente Gandia. Con Un Par betekent ‘met een paar’, oftewel: geniet van deze prachtige wijn met elkaar!

De Con Un Par stond vorig jaar zomer ook al even op de kaart en creëerden veel fans. Twee weken geleden proefde ik, terwijl ik de producent ontmoette, de nieuwe jaargang van deze wijn. Gemaakt van 100% Albarino druiven en wederom een feestje in mijn glas.  Je beleeft een heerlijke zomerse verfrissing; rijpe sinaasappels, meloen en wilde perzik. Heerlijke geur van al dit fruit en bloesem, mooi in balans en licht verteerbaar. Om zo te drinken of met ‘een paar’ zeevruchten of lichte kazen. In elk geval met elkaar! Komt u proeven in onze wijnbar?