Tel: 033 463 29 79
Wouter bannen website.jpg
 

Meer dan zomaar een wijnbar

WERELDSE WIJNEN. OPRECHTE AANDACHT. KLOOSTER AMERSFOORT.

033 463 29 79 | Kleine haag 2, 3811 HE, Amersfoort | do-vr vanaf 17.00u, za-zo vanaf 15.00u


eten en drinken

wijnen

Ons wijnaanbod is nog veranderlijker dan een wijnjaar en wisselt vrijwel wekelijks. Met meer dan veertig open wereldse wijnen is er voor iedere smaak wat bijzonders. Daarnaast kan er worden genoten van beroemde toppers met een vast lage opslag. De ‘High Wines’ en ‘Wine Flights’ leiden geïnteresseerden nog verder door de wondere wereld van wijn. 

HIGH WINE 

Vanaf dag één immens populair; met zorg geselecteerde wijnen in combinatie met heerlijke gerechtjes. Na het ontvangst met een glas Champagne maken wij een Plateau Margaux voor u klaar opgevolgd door één van onze warme gerechten. Hierbij schenken we twee glazen bijpassende wijn. Dit alles voor 38,50 per persoon (BOB 29,50).

 

Eten

Niks past beter bij onze wijntoppers als onderstaande fijnproevers. Alles op de kaart is huisgemaakt en op basis van lokale ingrediënten. 


ZUSTERLIEFDE 

Zuster Margaux draagt iedere maand iemand een warm hart toe: een bijzondere persoonlijkheid die iets voor de wijnbar betekend heeft, regelmatig een glas wijn komt drinken of het zomaar verdient om in het zonnetje gezet te worden.
Deze maandelijkse zusterliefde is hieronder te vinden. Bij deze virtuele ontmoeting wordt zijn of haar favoriete wijn uitgebreid vermeld en toegelicht én natuurlijk een maand lang geschonken in de wijnbar.

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

December - Hans Gerritse

De zusterliefde van december is een prachtige kruidige herfstwijn uit de Languedoc, uitgekozen door Hans Gerritse:

Lascaux Garrigue Rouge Languedoc Roussillon, Frankrijk

Syrah - Grenache - Mourvèdre

Garrigue is de verzamelnaam van het lage struikgewas dat in de Languedoc overal groeit en bloeit. De garrique proef je terug: laurier, tijm, rozemarijn, lavendel en jeneverbes. Heerlijk!

Proefnotitie van Hans: 'Heerlijk geurende wijn. Qua smaak tinten van zwart fruit, maar ook krieken, tijm en laurier. Combineert voortreffelijk met paté, ham en belegen kaas. Ook het zuurvlees combineert prima. Het is een redelijk complexe wijn, vrij hoog in de alcohol (14%) met een uitstekende balans. Echt een aanrader!'

Agenda

masterclass ZA.jpg

MASTERCLASS ZUID-AFRIKA

 

Zaterdag 3 maart

Masterclass Zuid-Afrika door niemand minder dan magister vini en wijnacademie wijndocent Udo Göebel. De meeste wijnen zijn exclusief via zijn bedrijf WineMatters verkrijgbaar en het zijn stuk voor stuk bijzondere wijnen van hoge kwaliteit!  

Na de proeverij is er ook nog de mogelijkheid om aan te schuiven voor een Zuid-Afrikaans diner met Udo!

Voor meer informatie en inschrijven klik hier

 

 

 

friday wines.jpg

FRIDAY WINES

 

 

Vrijdag 16 maart

Informatie volgt.

Voor meer evenementen klik hier

Wijncursus.jpg

CURSUS WIJNPROEFKUNDE

Maart 2018

De cursus wijnproefkunde is voor de wijnliefhebber die graag meer kennis over wijnen wilt. Het proeven van wijnen staat hier centraal en aan het eind van de cursus is een mooie basis wijnkennis gelegd.

De cursus van maart 2018 is VOLGEBOEKT. Een nieuwe editie volgt!

Voor meer evenementen klik hier

gezichten van
zuster margaux

Oprechte aandacht en u kunnen verleiden om eens een keer wat anders te proeven tijdens een goed gesprek met elkaar. Dat is waar wij voor willen staan; telkens weer dat ene kleine verschil maken, elke dag wat mooier kleuren en een moment van geluk ervaren. Wat een mooi vak hebben wij toch!

WOUTER VAN ESSEN Wouter heeft een grote wijnpassie, die hij jaren geleden ontwikkelde tijdens het werken in een wijnhandel. Vanuit zijn liefde voor wijn besloot hij een paar jaar later om naast zijn drukke zorgbaan toch ook nog wat uurtjes in de week te werken in een wijnbar en zo de wijn te blijven ontarmen. Nu versterkt Wouter het team, want hij liet de kans niet voorbij gaan toen hij een tijdje geleden hoorde dat er een functie vrij kwam in zijn favoriete wijnbar!

WOUTER VAN ESSEN

Wouter heeft een grote wijnpassie, die hij jaren geleden ontwikkelde tijdens het werken in een wijnhandel. Vanuit zijn liefde voor wijn besloot hij een paar jaar later om naast zijn drukke zorgbaan toch ook nog wat uurtjes in de week te werken in een wijnbar en zo de wijn te blijven ontarmen.
Nu versterkt Wouter het team, want hij liet de kans niet voorbij gaan toen hij een tijdje geleden hoorde dat er een functie vrij kwam in zijn favoriete wijnbar!

STIJN VAN DE WOLFSHAAR

STIJN VAN DE WOLFSHAAR

ELINE GROENENDIJK | Register Vinoloog Eline stond voor de klas maar wilde na enkele jaren haar enorme liefde en passie voor wijn en lekker eten volgen. Haar kennis komt nu helemaal tot z'n recht in de wijnbar. Ze deelt deze ook graag tijdens de Private Dinings, masterclasses, cursussen en evenementen.

ELINE GROENENDIJK | Register Vinoloog

Eline stond voor de klas maar wilde na enkele jaren haar enorme liefde en passie voor wijn en lekker eten volgen. Haar kennis komt nu helemaal tot z'n recht in de wijnbar. Ze deelt deze ook graag tijdens de Private Dinings, masterclasses, cursussen en evenementen.

PATRICK PIETERS | Chefkok Chefkok Patrick kent de Mariënhof als geen ander! Al meer dan 14 jaar verzorgt hij de gasten van de Mariënhof met zijn altijd heerlijke kookkunsten. Voor deze alleskunner is de keuken zijn tweede thuis. Met veel plezier ontfermt hij zich nu ook over de gasten van de wijnbar.  

PATRICK PIETERS | Chefkok

Chefkok Patrick kent de Mariënhof als geen ander! Al meer dan 14 jaar verzorgt hij de gasten van de Mariënhof met zijn altijd heerlijke kookkunsten. Voor deze alleskunner is de keuken zijn tweede thuis. Met veel plezier ontfermt hij zich nu ook over de gasten van de wijnbar.  

MAURICE VAN ROSSUM | Locatie Manager Vier jaar geleden heeft Maurice de Mariënhof volledig opgestart. Zuster Margaux ziet hij als de geboorte van een tweede kindje.  Als echte horeca man drinkt Maurice graag een goed glas wijn en ziet zijn passie voor verzorgen en verrassen perfect aansluiten bij Zuster Margaux. Met zijn brede glimlach ontvangt hij u graag!

MAURICE VAN ROSSUM | Locatie Manager

Vier jaar geleden heeft Maurice de Mariënhof volledig opgestart. Zuster Margaux ziet hij als de geboorte van een tweede kindje. 
Als echte horeca man drinkt Maurice graag een goed glas wijn en ziet zijn passie voor verzorgen en verrassen perfect aansluiten bij Zuster Margaux.
Met zijn brede glimlach ontvangt hij u graag!

IMARA WIMMERS Een Amersfoortse in hart en nieren. Imara is van oorsprong een make-up artist, maar heeft helemaal haar rol gevonden als partymanager in de Mariënhof. Haar enthousiasme laat ze ook graag zien in de wijnbar. 

IMARA WIMMERS

Een Amersfoortse in hart en nieren. Imara is van oorsprong een make-up artist, maar heeft helemaal haar rol gevonden als partymanager in de Mariënhof. Haar enthousiasme laat ze ook graag zien in de wijnbar. 

GERARDO SANCHEZ Gerardo werkt al 25 jaar in de horeca en heeft ervaring bij diverse gerenommeerde bedrijven. Inmiddels is hij twee jaar aan het werk in de Mariënhof en het Muntgebouw. Gerardo is half Spaans, dus de wijn stroomt door zijn bloed! Hij staat ook graag voor u klaar in de wijnbar.

GERARDO SANCHEZ

Gerardo werkt al 25 jaar in de horeca en heeft ervaring bij diverse gerenommeerde bedrijven. Inmiddels is hij twee jaar aan het werk in de Mariënhof en het Muntgebouw. Gerardo is half Spaans, dus de wijn stroomt door zijn bloed! Hij staat ook graag voor u klaar in de wijnbar.