kelderschatten
Ons best bewaarde geheim, dat zijn onze kelderschatten.
Dit zijn namelijk niet zomaar wijnen, dit zijn bijzondere wijnen, wijnen met een verhaal en filosofie.
Dus durf jij het aan om samen met ons te proeven van deze bijzondere wijnen?
Onze voorliefde voor zuivere en eerlijke wijnen startte de zoektocht om dezelfde kwaliteit in het glas te vinden.
Op de wijnkaart vindt u flessen wijn van wijnboeren met dezelfde filosofie. We kiezen voor producenten die werken met zo natuurlijke mogelijke omstandigheden in de wijngaard. Want mooie wijn wordt gemaakt in de wijngaard en niet in de kelder.
Waardoor wij steeds meer met biologische en of biodynamische wijnen werken. Met onze voorkeur naar het klassieke Europa en de kleinere producenten.
Naast onze selectie flessen wijn hebben wij nog verschillende soorten open wijn per glas. Wat u de gelegenheid geeft een groot aantal verschillende wijnen te proeven. Wij voorzien u graag van advies bij uw wijnkeuze, zodat wij uw bezoek tot een complete ervaring te kunnen maken.
Anne Marie Nijhoff
Maître-Sommelier
Wijnen waarbij een * staat genoteerd zijn beperkt voorradig.
CHAMPAGNE
Per Fles 75,-
Domaine Bauchet
N.V. Pinot Noir, Chardonnay | Orgine Brut
Anne: Gemaakt van 70% Pinot Noir en 30% Chardonnay. De basis wijn komt ui 2028 met de vins de reserve uit 2016/2017 met een brut dosage van 8 g/l. Alle wijnen worden op roestvrij staal gevinifeerd omdat de visie van Bauchet vind dat zo optimaal hun terroir en het fruit tot zijn recht komen.
De wijngaarden van het champagnehuis Bauchet beslaan ongeveer 35 hectare: Ze liggen in Grauves, de Côte des Blancs; in Bisseuil, Montagne de Reims en nabij Riceys, in de Aube, waarmee ongeveer alle soorten terroir die in de Champagne voorkomen vertegenwoordigd zijn. Zij zijn één van de grootste, onafhankelijke producenten, Récoltants Manipulants, in de Champagne. Men produceert ongeveer 300.000 flessen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 jaar.
CRÉMANT
Per Fles 49,50
Hubert Meyer - Elzas
N.V. Pinot Noir | Crémant D’Alsace Rosé Brut
Anne: Ook hier hebben we te maken met een echt familiebedrijf van klassieke wijnmakers uit de Elzas. De Meyer-wijnfamilie kent een generatie van wijnmakers sinds de 17e eeuw. In 1976 volgde Hubert zijn vader André op als hoofd van het domein. Hij is de eerste in de lange traditie die zelf begint met bottelen en niet slechts zijn druiven verkoopt aan de coöperatie.
In 2009 arriveert een nieuwe generatie Meyer op het landgoed met de komst van Pierre. Na zijn studie wijnbouw en oenologie in Rouffach, investeerde hij in het familiedomein door de ontwikkeling van nieuwe wijnen Zoals de Crémant Rose die hij in 2012 op de markt bracht.
De wijn heeft een rijping van 18 maanden op sur lie egad. Brut met een dosage van 5 g/l
CAVA
Per Fles 35,-
I Tant Vins - Catalonië
N.V. Xarel-lo, Macabeu, Parellada | Mar Salada Brut Nature
Anne: gemaakt van Xarel-lo 60%, Macabeo 20%, Parellada 20%. Tweede vergisting op fles met een minimale rijping van 14 maanden op de lies voor degorgeren. Verfijnde neus met tonen van wit fruit en appel, ziltigheid, bloesem. In de mond complex met tonen van witte perzick en citrus. Mooi droog met een fijne aanhoudende mousse.
———————————————————————————————————————————————————————————————————
loire
MUSCADET SEVRE & MAINE SUR LIE
Per Fles 45,-
Domaine Bonnet Huteau
2019 Melon de Bourgogne | Cuvée Muscadet Les Gautronnières
Anne: Deze Muscadet is de natuurlijke uitdrukking van een terroir van groene rotsen en amfiboliet (metamorfe gesteente).op Frans eikenhout (niet nieuw) met 6 maanden “sur lie” (droesem) om de scherpe randen te verzachten. Veel Muscadet is te dun en te zuur door te hoge opbrengsten. In die verwaterde vorm is er geen spoor van terroir in de wijnen te herkennen. Dat maakt het voor goede wijnbouwers extra lastig want zij lijden onder het imago. Door de natuurlijke benadering in de wijngaard (sinds 2005 biologisch/biodynamisch) proberen de beide broers de terroir-expressie zoveel mogelijk terug te brengen in hun wijnen. Om die reden geen chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard, maar wel handmatige oogst en laag rendement (maximaal 55 hl/ha). In de kelder vindt natuurlijke gisting plaats, geen chaptalisatie en geen filtering. Met andere woorden: de gebroeders maken eigenlijk een ‘vin naturel’.
Per Fles 40,-
Domaine Bonnet Huteau - Muscadet
2019 Sauvignon Gris, Pinot Gris | Cuvée Tougri
Anne: Sauvignon gris 60%, Pinot gris 40%. Pinot gris staat gewoonlijk bekend als fruitiger en minder zuur - door het koude en regenachtige klimaat van Muscadet is deze wijn iets lichter en frisser dan gewoonlijk. Sauvinon gris is kenmerkend voor de Bordeauxstreek, is een grijze mutatie van de Sauvignon Blanc-druif, met een licht rozige kleur wanneer hij rijp is. Hij zorgt voor volle, krachtige wijnen met elegante aroma's van bloemen en muskaat.
BORDEAUX
Per Fles 45,-
Château Carbonneau - Sainte-Foy Côtes Bordeaux
2020 Sauvignon Blanc | Cuvée Margot
Anne: Château Carbonneau ligt aan de oostelijke grenzen van de Gironde. De nabijheid van de rivier de Dordogne in combinatie met het glooiende landschap is bijzonder geschikt voor de druiventeelt. Het Atlantische klimaat en de hete, droge zomers zijn ideale groeiomstandigheden voor de wijnstokken, waardoor de druiven maximaal kunnen rijpen. Zeer laat geplukte Sauvignon blanc. De wijn ligt 1 jaar op de lie in grote RVS tanks en krijgt gedurende dat jaar battonage. Vette wat rijpere stijl witte Bordeaux, maar ook met mooie frisse zuren.
BOURGOGNE
AUXEY-DURESSES
Per Fles 85,-
Domaine Diconne *
2018 Chardonnay | Cuvée Vielles Vignes
Anne: De natuur bepaalt welke percelen geschikt zijn voor de witte wijnen en welke voor de rode. Op de heuvel van Bourdon, geologisch gezien een verlengstuk van Volnay en Monthélie, is de bodem een kiezelhoudende mergel-kalksteenmix die kracht geeft aan de naar het oosten/zuidoosten gerichte wijngaard van Duresses. Het "Climat du Val" daarentegen ligt op het zuiden en heeft een zeer kalkrijke bodem, terwijl in La Chapelle mergel de overhand heeft op kalksteen. En op de heuvel van Mélian lijkt de bodem met zijn fijne textuur op die van de nabijgelegen Meursault en Puligny, het paradijs van de witte wijnen.
De percelen worden al 3 generaties lang op de best mogelijke manier verbouwd, met bijzondere aandacht voor het terroir. De handmatige oogst, gevolgd door 18 maanden rijping, stelt ons in staat om krachtige wijnen aan te bieden, in overeenstemming met de typiciteit van hun appellations.
PERNAND-VERGELESSES
Per Fles 93,-
Domaine Delarche *
2019 Chardonnay
Anne: Het is gemakkelijk om het kleine gehucht Pernand-Vergelesses te missen, verscholen achter de massa van de nobele Corton heuvel. Toch is dit dorpje aan de Côte de Beaune, met zijn onberispelijke wijngaarden, een schat aan verfijnde Bourgognewijnen. Al meer dan drie generaties lang maakt de familie Delarche in Pernand authentieke, aardse en expressieve Bourgogne.
MÂCON-VILLAGES
Per Fles 55,-
Domaine Michel
2022 Chardonnay
Anne: In de wijngaard wordt er gewerkt met een groot respect voor de natuur. Er worden alleen organische meststoffen gebruikt. Bijzonder is dat de stokken tot wel 60 jaar oud zijn. De oogst wordt uitsluitend met de hand gedaan, de druiven worden zorgvuldig geselecteerd en alleen geplukt bij optimale rijpheid. Dit geeft wijnen met een natuurlijke volheid, dit is typisch voor de wijnen van Domaine Michel. De druiven worden verbouwd op ongeveer 2 hectare wijngaarden op het lagere deel van de Clessé-heuvel, met blootstelling aan de opkomende zon.Deze cuvée rijpt uitsluitend in roestvrijstalen vaten (fermentatie onder gecontroleerde temperatuur) gedurende ongeveer acht maanden en wordt gebotteld in het voorjaar na de oogst.
NOORD-RHÔNE
SAINT-PÉRAY
Per Fles 50,-
Les Vins De Vienne *
2018 Viognier
Anne: Saint -Péray behoort tot één van de eerste negen herkomstgebieden die in 1936 een AOC-status kreeg en ligt aan de rechteroever van Rhône, ten westen van Valence. De wijngaarden bevinden zich op de graniet en kalkstenen uitloper van de ‘Colline de Crussol aan de voet van de ruïne van kasteel Crussol. Kenmerkend voor de stille Saint-Péray zijn de associaties van meidoorn- en acaciabloesem, groene pruimen en verse honing.
JURA
Per Fles 49,50 UITVERKOCHT
Daniel Dubois - Arbois
2019 Chardonnay | Cuvée Terre de Marne
Anne: Typische Jura chardonnay. De bodem heeft een klassieke klei / kalkbodem - waaronder veel fossiele kalkafzettingen (kimmeridge - zoals ook in Chablis) liggend op het zuiden. Rijk en gelaagd, en met een kenmerkende Jura-complexiteit. Dugois maakt voorbeeldige wijnen in een klassieke stijl, en is voor Jura begrippen nog zeer betaalbaar.
LANQUEDOC
Per Fles 35,-
Domaine La Croix -Côtes de Thongue
2021 Chardonnay | Cuvée Caringole
Anne: De bodem bestaat hier uit een mengsel van klei, leisteen, gravel en keien. De wijngaarden druivenstokken krijgen hier een groot aantal zonuren. Gelukkig brengt de wind vanaf de Middellandse Zee wat verkoeling en tempert het de hoge temperaturen. Wat de druiven uiteraard ten goede komt De druiven worden zorgvuldig gesorteerd na de oogst van gemiddeld 20 jaar oude wijnranken. Opbrengst: 45 hectoliter wijn per hectare grond. Ze worden op traditionele manier geperst en gefermenteerd. De wijn rijpt op de droesem (sur lie), waarvan 5% -10% op nieuwe Franse eikenhouten vaten gedurende 6 tot 9 maanden en de rest op roestvrijstalen tanks. De droesem wordt regelmatig geroerd om com-plexere smaken te ontwikkelen (‘battonage’), daarna licht gefilterd en gebotteld.