Tel: 033 463 29 79
 

Friday wines

friday wines - IEDERE derde vrijdag van de maand

Geniet iedere derde vrijdag van de maand van Friday Wines en luidt het weekend in met een lekker glas wijn, een hapje en fijne muziek.

INFORMATIE

Friday Wines is gratis toegankelijk en hoeft niet te worden gereserveerd.

Eerstvolgende editie

Op vrijdag 21 juni start Friday Wines om 20.00 uur en komt de Wijn & Vinyl Mobiel weer langs.

Geniet van goede wijnen en heerlijke hapjes onder het genot van fijne singles!

wijnproeverijen


PROEVERIJ WEINGUT RIEGER - ZATERDAG 29 JUNI

Masterclass en Proeverij Weingut Rieger (Baden, DL) 


Op deze zaterdagavond hebben wij de eer Weingut Rieger te mogen ontvangen. Voor een select gezelschap liefhebbers van rijke, biologisch gemaakte en perfecte wijnen door twee jonge broers uit het warmste gebied van Duitsland: Baden. 


En Baden is Burgunderland: Weissburgunder, Grauburgunder & Spätburgunder. Maar ook: Chardonnay en Chasselas bijvoorbeeld. 

We proeven het allemaal, uiteraard met de prachtige uitleg en presentatie van de keldermeester zelf:  Markus Brauchle!
Ook de importeur (Wijntherapeut) en Eline Groenendijk (Register Vinoloog) zullen aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. 


Dit wil je niet missen en vanwege beperkte plekken dus meld je snel aan….

INFORMATIE

masterclass

Van 20:00 uur tot 22:00 uur

27,50 p.p


September = sauvignon blanc maand
zondag 29 september

Wat drinken we in september?

Bijna iedereen is weer op vakantie geweest - van Frankrijk tot aan Nieuw-Zeeland - en heeft daar vast een lekker glas gedronken. Tijd om deze maand stil te staan bij het enorm bekende en internationale druivenras Sauvignon Blanc. Als je over het algemeen een liefhebber bent van dit ras, zit je sowieso goed bij deze proeverij.

Kies je vaker voor iets anders? Dan dagen wij je juist graag uit. Want Sauvignon Blanc is op alle plekken in de wijnwereld zo anders van stijl en smaak en dat gaan we in deze proeverij leren en proeven. We proeven van Noord tot Zuid en van heel fris tot supervol. Het wordt een smaakvolle beleving!

INFORMATIE

masterclass

Van 15:00 uur tot 17.00 uur

27,50 p.p


Dutch Wine sister meets african wine sisters
vrijdag 4 oktober

Angélique Chamboné van Chamboné Wijnstijl (alias Dutch Wine Sister) komt een exclusieve Zuid Afrikaanse proeverij geven bij Zuster Margaux

Angélique is gepassioneerd wijnvrouw en gespecialiseerd in Zuid Afrikaanse wijnen. Als Dutch Wine Sister heeft ze een uitgebreide wijnmakers stage gevolgd bij de 5 gerenommeerde Zuid Afrikaanse wijnmakers.

Ze focust zich niet op de standaard verkrijgbare Zuid Afrikaanse wijnen maar zoekt telkens naar unieke wijnstijlen met passie en liefde gemaakt. In deze proeverij proef je zeer unieke wijnen uit dit prachtige wijnland. De wijnen worden enkel door vrouwelijke wijnmaaksters gemaakt én van zeer diverse druivenrassen (zowel wit als rood). We gaan samen op zoek naar de vrouwelijke hand, de finesse, de elegantie en bovenal de klasse die iedere wijn in zich heeft.

informatie

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

27,50 p.p


De zin en onzin van biologische wijnen
vrijdag 1 november

Met de meest mooie biologische wijnen van De Wijntherapeut Erik van Duijn!

Tegenwoordig maken we meer bewuste keuzes op allerlei vlakken. Wat betreft onze boodschappen, het milieu, onze kleding maar ook zeker wat betreft wijn! Wat zit er eigenlijk in ons glas? Waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt? Niet altijd is deze informatie makkelijk te achterhalen.

Wel zien we steeds vaker dat de meeste wijnen zo ‘gezond’ mogelijk gemaakt worden, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Maar waar staat biologisch en biodynamische wijn voor? En wat zijn de verschillen in smaak en prijs?

Een ding is zeker: de biologische wijnen die je deze avond gaat ervaren zijn met passie en liefde gemaakt en dat ga je proeven in het glas!

INFORMATIE

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

27,50 p.p


italiaanse wijnen en hun gastronomische inzetbaarheid - vrijdag 21 november

Dit proef je onder leiding van chef-kok en enorme (Italië)wijnkenner en importeur
Wilco van Beek

Voor veel mensen is Italië een land van totaal genot: de natuur, de cultuur maar met name de heerlijke keuken en mooiste wijnen. De meeste Italiaanse wijnen zijn echte ‘eetwijnen’. Vanwege de hoge mate aan complexiteit, verfijnde zuren, heerlijke zwoele tannines en lange afdronk staan ze het best naast een mooi gerecht aan tafel.

We proeven een hele serie wijnen, voor bij het aperitief tot naast het wild en voor bij een heerlijk stukje kaas. Het eten moeten we er deze avond een beetje bij denken, maar de wijnen smaken er niet minder om! We doorkruisen heel Italië… voor iedere streek een andere smaak en andere keuken.

informatie

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

27,50 p.p


Op sjiek! Wijnen voor de decembermaand zondag 8 december

Het is december en dan mag het allemaal een tikje chiquer. Buiten is het donker en binnen maken we het gezellig met ruim gedekte tafels, heerlijk eten en de mooiste wijnen. Met kerst en oud en nieuw is de kurkentrekker een vast gereedschap op tafel. Wil je vast voorproeven voor je kerstmenu, inspiratie opdoen of wat anders dan anders proeven? We zoeken de luxe op met iconische wijnen uit de hele wijnwereld. Laat je verrassen en proef op niveau met ons mee!

informatie

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

37,50 p.p