Tel: 033 463 29 79

kaasfondue

KAASFONDUE - IEDERE DONDERDAG IN JANUARI

Kaasliefhebbers opgelet, want onze donderdaghit is terug van weggeweest! Geniet iedere donderdag van een heerlijke kaasfondue onder het genot van een goed glas wijn. Vanwege de grote belangstelling verzorgen we onze kaasfondue avond ook nog iedere donderdag in januari!

Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan om vooraf te reserveren.

Tip: Perfect om onze kaasfondue te combineren met bijvoorbeeld een avond shoppen of een bioscoopbezoek :-).

Helaas is onze kaasfondue al de gehele maand december volgeboekt. Reserveer gauw voor de maand januari.

 

informatie

Kaasfondue met passend glas wijn

19,50 euro p.p.

Met uitzondering van donderdag 27 december.


Advies van Zuster margaux

Het perfecte glas bij het kerstdiner,
Zuster Margaux helpt! - 15 en 16 december

Het kerstdiner, ieder jaar weer de vraag waarmee we onze gasten gaan verrassen. Een mooi menu met heerlijke gerechten is in de maak… Maar dan volgt altijd weer de lastige vraag: welke wijn past het beste bij mijn kerstmenu?

Kom op zaterdag 15 en zondag 16 december met je kerstmenu naar Zuster Margaux en laat je adviseren door onze sommeliers! Je krijgt een uitleg over wijn-spijs combinaties en er is een proeftafel met een ruim aanbod open wijnen. Bestel jouw favoriete wijn direct voor het kerstdiner.

Neem alle informatie mee naar huis en wees de sommelier aan de dinertafel! :-)

informatie

ADVIES VAN ZUSTER MARGAUX

Zaterdag 15 en zondag 16 december

15.00 uur - sluit

Aanmelden/reserveren is niet noodzakelijk.


wijnproeverijen

TRENDWIJNEN… WAT DRINKEN WE IN 2019? - vrijdag 1 FEBRUARi

Wat is de wijntrend van 2019… gaan we voor bekend of onbekend? Voor lichter en frisser of zwaarder en zwoeler? Wat past er bij onze eetstijl van deze tijd en denken we na over de manier waarop de wijn wordt gemaakt? Wat dé wijnen en druivenrassen van nu zijn gaan we je laten proeven.

In een uitgebreide masterclass maken we je binnen een avond kundig in de wijntrend van nu. Kom je proeven en beleven?

Informatie

masterclass

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p.


De vele gezichten van Syrah / Shiraz - Vrijdag 1 maart

Syrah (of shiraz genoemd in de meeste nieuwe wereld landen) is een van de beroemdste druivenrassen ter wereld. Ze staat ook wel bekend als de grote blauwe druif van de Rhône, Frankrijk. Syrah wordt wereldwijd in verschillende landen aangeplant kunnen daarom erg verschillend zijn van smaak.

Syrah of Shiraz geeft stevige, peperachtige wijnen, die zeer goed rijpen en donkerrood, bijna paars van kleur zijn. Smaken naar bessen, tabak, chocolade, drop, zwarte olijf…

Je vindt de wijnen vooral in Frankrijk, Australie, Argentinië, Zuid-Afrika, Verenigde-Staten en Chili en zowel in Cépage (100% Syrah) als assemblage vorm (in combinatie met andere druivenrassen).

In deze masterclass ontdek je de beroemdste Syrah/Shiraz wijnen zowel in cépage als in assemblage vorm. Na deze avond mag je je zeker een Syrah/Shiraz kenner noemen en weet je exact waar je voorkeur naar uitgaat!

informatie

MASTERCLASS

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p


chardo ja! - vrijdag 22 mAART

Sommige mensen denken dat ze niet van wijnen houden die van het druivenras Chardonnay zijn gemaakt. De uitspraak ‘Anything but Chardonnay’ was een tijdje een veel gehoorde. Maar eigenlijk kan je dit niet zeggen want Chardonnay kent talloze gezichten. Een strakdroge zilte, mineralige Chablis smaakt namelijk totaal anders dan een dikke houtgelagerde Zuid-Afrikaanse Chardonnay.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van uitersten in Chardonnay die we je gaan onthullen in deze boeiende en verassende masterclass. Wij zeggen: Chardo Ja! Wie gaat de uitdaging met ons aan?

Deze masterclass wordt gegeven door Martijn Berkhout van wijnimporteur Jacobus Boelen.

INFORMATIE

MASTERCLASS

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p