Tel: 033 463 29 79

wijnproeverijen


olijfolieproeverij - 14 juni

Olijfolieproeverij en presentatie gegeven door gecertificeerd proever Gregor christiaans

Wat is olijfolie nou precies, waar komt het vandaan, waarom is het gezond, wat kun je ermee? Wat is goede, wat minder goede en wat is slechte olijfolie en hoe herken je de verschillen? In deze workshop krijg je eerst een presentatie, gevolgd door een proeverij. Na deze proeverij ken je de basistechnieken van het proeven van olijfolie en zul je nooit meer de verkeerde olijfolie kopen.

De lezing/proeverij wordt gegeven door gecertificeerd olijfolie-proever Gregor Christiaans, auteur van het boek Lekker vet - alles over olijfolie. Dit boek is een compleet naslagwerk over de wonderbaarlijke (en gevaarlijke) wereld van olijfolie.

Na de proeverij is er mogelijkheid tot bestellen van de olijfolie soorten.

De olijfolieproeverij zal tot en met juni elke maand terugkeren.

INFORMATIE

proeverij

Proeverij gegeven door gecertificeerd proever Gregor Christiaans.

Van 19.30 uur - 21.00 uur, 15,- per persoon

Data

14 juni


Masterclass Jungwinzer Rheinhessen, Duitsland - 23 juni

Jonge, hippe, Duitse wijnmakers met oog voor SMAAK!

Op zaterdag 23 juni komen er maar liefst drie wijnproducenten uit het wijngebied Rheinhessen (Duitsland) naar de Mariënhof. Ze zijn jong, hip, modern en denken in de smaak van NU.

In een korte masterclass vertellen ze je alles over het wijngebied voor kwaliteitswijn; Rheinhessen. Ze nemen je mee in hun visie, passie en verhalen. Uiteraard gaan we proeven, en vergelijken. Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay, Silvaner, Spätburgunder, St. Laurent, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frühburgunder en meer!

Grijp deze kans en proef de drie signaturen van deze drie jonge wijnmakers, waar we nog heel veel meer van zullen gaan horen!

Informatie

Masterclass en proeverij

Masterclass en proeverij onder begeleiding van wijnmakers Frans Achenbach, Katja Rettig en Dominic Schmitz.

Van 15.00 uur - 17.00 uur, 27,50 euro p.p.