Tel: 033 463 29 79

Friday wines

friday wines - IEDERE derde vrijdag van de maand

Geniet iedere derde vrijdag van de maand van Friday Wines en luidt het weekend in met een lekker glas wijn, een hapje en fijne muziek.

INFORMATIE

Friday Wines is gratis toegankelijk en hoeft niet te worden gereserveerd.

Eerstvolgende editie

Op vrijdag 18 oktober komt de Wijn & Vinyl Mobiel weer langs.

Geniet van goede wijnen en heerlijke hapjes onder het genot van fijne singles!

picknicken

NIEUW: PICKNICKEN BIJ MARGAUX

Picknick+2.2.jpg

Wat is er gezelliger dan bij mooi weer met elkaar te picknicken in onze Kloostertuinen? Zuster Margaux heeft een heerlijk gevulde picknickmand met een goed fles wijn en diverse bites. We adviseren de picknick voor twee personen en raden aan om vooraf te reserveren in verband met een beperkt aantal manden.

De prijs bedraagt €35 per mand en reserveren kan hieronder.

De picknick set is in bruikleen en zien wij na gebruik graag retour.

 

wijnproeverijen


De zin en onzin van biologische wijnen
vrijdag 1 november

Met de meest mooie biologische wijnen van De Wijntherapeut Erik van Duijn!

Tegenwoordig maken we meer bewuste keuzes op allerlei vlakken. Wat betreft onze boodschappen, het milieu, onze kleding maar ook zeker wat betreft wijn! Wat zit er eigenlijk in ons glas? Waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt? Niet altijd is deze informatie makkelijk te achterhalen.

Wel zien we steeds vaker dat de meeste wijnen zo ‘gezond’ mogelijk gemaakt worden, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Maar waar staat biologisch en biodynamische wijn voor? En wat zijn de verschillen in smaak en prijs?

Een ding is zeker: de biologische wijnen die je deze avond gaat ervaren zijn met passie en liefde gemaakt en dat ga je proeven in het glas!

INFORMATIE

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

27,50 p.p


italiaanse wijnen en hun gastronomische inzetbaarheid (VOL) - vrijdag 22 november

Dit proeven we onder leiding van wijn/spijs deskundige Aagje de Vries van Anfors, Anfors staat bekend om zijn topassortimment Italiaanse wijnen en Aagje heeft vanwege haar horeca ervaring enorm veel te vertellen over de beste combinaties tussen de smaken van wat er op je bord ligt en in je glas zit.

Voor veel mensen is Italië een land van totaal genot: de natuur, de cultuur maar met name de heerlijke keuken en mooiste wijnen. De meeste Italiaanse wijnen zijn echte ‘eetwijnen’. Vanwege de hoge mate aan complexiteit, verfijnde zuren, heerlijke zwoele tannines en lange afdronk staan ze het best naast een mooi gerecht aan tafel.

We proeven een hele serie wijnen, voor bij het aperitief tot naast het wild en voor bij een heerlijk stukje kaas. Het eten moeten we er deze avond een beetje bij denken, maar de wijnen smaken er niet minder om! We doorkruisen heel Italië… voor iedere streek een andere smaak en andere keuken.

informatie

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

27,50 p.p

Helaas, deze masterclass is volgeboekt.


MEET TWO OF THE BEST WINEMAKERS FROM SPAIN! - VRIJDAG 29 NOVEMBER

Een unieke masterclass en proeverij door twee top wijnmakers van Spanje!

We doorkruisen in deze proeverij Spanje. Twee wijnmakers komen speciaal voor ons naar Nederland om hun wijnen aan u te laten proeven.

Bodegas Hydria is een piepjong wijnbedrijf uit Bullas. Een warme regio in Zuid Spanje. Joaquin legt uit waarom ze toch prachtige elegante witte wijnen kunnen maken. De beroemde rode Monastrell wijnen uit deze regio mogen natuurlijk ook niet ontbreken in de proeverij. 

Pepe Rodriquez de Vera is een wijnmaker met naam en faam en presteert het ieder jaar wijnen van hoge klasse te maken die in de pers geprezen worden en in veel toprestaurants van Spanje geschonken worden. Zelf bezoekt hij ook graag deze restaurants en weet dan ook alles te vertellen over gastronomie. We proeven zijn wijnen uit de regio Almansa. 

In deze exclusieve masterclass en proeverij komen alle twee de wijnmakers aan het woord. Ook zijn er twee Vinologen aanwezig voor de nodige toelichting. We proeven van allebei een reeks wijnen en uiteraard heb je de mogelijkheid de wijnen aan te schaffen. 

informatie

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

35,- p.p.

 

Op sjiek! Wijnen voor de decembermaand zondag 8 december

Het is december en dan mag het allemaal een tikje chiquer. Buiten is het donker en binnen maken we het gezellig met ruim gedekte tafels, heerlijk eten en de mooiste wijnen. Met kerst en oud en nieuw is de kurkentrekker een vast gereedschap op tafel. Wil je vast voorproeven voor je kerstmenu, inspiratie opdoen of wat anders dan anders proeven? We zoeken de luxe op met iconische wijnen uit de hele wijnwereld. Laat je verrassen en proef op niveau met ons mee!

informatie

masterclass

Van 19.30 uur tot 22.00 uur

37,50 p.p