Tel: 033 463 29 79

wijnproeverijen


Pinot Proeverij en Masterclass - 21 september

Pinot Noir, een lastig druivenras….

Maar zodra je kennis hebt van zaken en hem aanplant in het perfecte klimaat onder de beste omstandigheden dan schittert ie in al zijn glorie!
Lastig: omdat het een blauw druivenras is met een compacte trossen een dunne schil en daardoor moeilijk te cultiveren vanwege zijn gevoeligheid voor rot en schimmel.
Schitterend wordt deze druif in gebieden als de Bourgogne, Champagne, Elzas, Zuid- Duitsland, Oregon en Zuid-Afrika. Maar wel alleen wanneer je te maken hebt met een goede wijnmaker. 

Juist de schitterende wijnen van de beste wijnmakers laten we je proeven in een ware Pinot Proeverij. 
En wist je dat er van Pinot Noir zowel mousserende, witte, rosé en rode wijnen worden gemaakt?
Proef hoe veelzijdig Pinot Noir kan zijn in deze unieke leerzame en vooral lekkere proeverij.

informatie

Masterclass en proeverij

Masterclass en proeverij verzorgd door wijnmaakster Monique Breuer en Register Vinoloog Eline Groenendijk.

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p.


Masterclass Elzas, Vignobles des Lunes - 7 oktober

Zowel mousserende Crémant, wit, rood en zoet komt voorbij in deze fantastische masterclass & proeverij.

De 2 lunes (manen) verwijzen naar het belang van de stand van de maan/cq planeten voor de biologisch-dynamische wijnbouw, maar vooral staat het voor de zusjes Cecile en Amelie, die  als 7e generatie wijnbouwers  hun vader navolgen in  het minutieus en liefdevol werken volgens de leer van Rudolf Steiner.  Met zn tweeën zorgen ze er voor dat de Elzas als wijngebied geliefd is!

Amélie en Cécile Buecher zijn de zevende generatie die aan het hoofd staan van dit kleine familie-domein in het hartje Elzas. In 1986 begon vader Yves met het bouwen van een nieuwe wijnkelder. 
De eerste oogst van Amélie was 2009 en die van Cécile 2011. Sinds de oogst 2012 is het Amélie die zij aan zij met haar vader in de kelder werkt tijdens de vinificatie. Alle wijngaarden worden bio-dynamisch verbouwd en zijn Demeter-gecertificeerd. Met een productie van 100.000 flessen is Vignobles des 2 Lunes een kleintje wat volume betreft, maar een gigant kwalitatief. 
Alle wijngaarden liggen op de prachtige hellingen ten noorden en zuiden van Wettolsheim, in totaal 32 percelen verdeeld over 6 dorpen. 
De oogst geschiedt handmatig de trossen worden stuk voor stuk geïnspecteerd en alleen de beste druiven mogen verder. Natuurlijk is dat in de wijnen terug te proeven en dat wordt onderstreept door de Nederlandse wijnjournaille zoals Harold Hamersma en Nicolas Klei.

De wijnmaker Charles Sparr is aanwezig om u alle ins en outs van dit prachtige wijnbedrijf te vertellen en u uiteraard al het moois te laten proeven!

Informatie

Masterclass en proeverij

Masterclass gegeven door wijnmaker Charles Sparr

Van 15.00 uur - 17.00 uur

27,50 euro p.p.