Tel: 033 463 29 79

wijnproeverijen

 

olijfolieproeverij - 8 februari (terugkerend)

Olijfolieproeverij en presentatie gegeven door gecertificeerd proever Gregor christiaans

Wat is olijfolie nou precies, waar komt het vandaan, waarom is het gezond, wat kun je ermee? Wat is goede, wat minder goede en wat is slechte olijfolie en hoe herken je de verschillen? In deze workshop krijg je eerst een presentatie, gevolgd door een proeverij. Na deze proeverij ken je de basistechnieken van het proeven van olijfolie en zul je nooit meer de verkeerde olijfolie kopen.

De lezing/proeverij wordt gegeven door gecertificeerd olijfolie-proever Gregor Christiaans, auteur van het boek Lekker vet - alles over olijfolie. Dit boek is een compleet naslagwerk over de wonderbaarlijke (en gevaarlijke) wereld van olijfolie.

Na de proeverij is er mogelijkheid tot bestellen van de olijfolie soorten.

De olijfolieproeverij zal tot en met juni elke maand terugkeren.

 

INFORMATIE

proeverij

Proeverij gegeven door gecertificeerd proever Gregor Christiaans.

Van 19.30 uur - 21.00 uur, 15,- per persoon

Volgende data

23 maart

12 april

10 mei

14 juni


Masterclass de marken - 17 februari

Wijnen uit de heuvels van Le Marche!

Azienda Agraria Guerrieri is al vijf generaties lang een authentiek Italiaans familiebedrijf (sinds 1800).  Op dit moment hebben vader Luca en zoon Alberto de leiding in dit mooie bedrijf. Naast het produceren van mooie wijnen wordt er ook (topkwaliteit) olijfolie, pasta en honing gemaakt. Guerrieri is gevestigd in Piagge, provincie Pesaro - Urbino in de regio Le Marche (Centraal Italië).

Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan getuige het (uitsluitend) gebruik van zonne-energie, natuurlijke gisten en de verwerking van sulfiet in de wijnen wordt tot een minimum beperkt. Het een en ander resulteert dan ook in zeer pure wijnen die van hoge kwaliteit zijn.

'Vanuit onze passie voor Italiaanse wijnen en de warme banden die wij onderhouden met de familie Guerrieri zijn wij in mei 2017 gestart met ons bedrijf: Vino dei Colli.'

INFORMATIE

proeverij

Proeverij onder begeleiding van Iris en Stephan van Vino dei Colli.

Van 16.00 uur - 18.00 uur, 25,-. 

Proeverij & pastadiner (VOL)

Proeverij onder begeleiding van Vino dei Colli. Ervaar hoe de wijnen smaken en hoor hoe de wijnen gemaakt worden. Schuif daarna aan voor een heerlijk informeel pastadiner met de importeurs Iris en Stephan!

Van 16.00 uur - 20.30 uur,  50,-


MASTERCLASS zuid-afrika - 3 maart

Masterclass Zuid-Afrika door niemand minder dan Magister Vini en Wijnacademie wijndocent Udo Göebel!

Udo Göebel MV heeft in Zuid-Afrika interessante en spannende wijnen ontdekt bij kleine familiebedrijven.

De meeste wijnen zijn exclusief via zijn bedrijf WineMatters verkrijgbaar en het zijn stuk voor stuk bijzondere wijnen van hoge kwaliteit!   

INFORMATIE

proeverij

Van 16.00 uur - 18.00 uur, 25,-. 

Proeverij & Zuid-Afrikaans diner

Proeverij onder begeleiding van Udo Göebel MV. Schuif daarna aan voor een heerlijk informeel Zuid-Afrikaans diner met de Udo himself!

Van 16.00 uur - 20.30 uur,  50,-