Al sinds mensheugenis wordt er gestookt en gebrouwen binnen de muren van de Mariënhof

WIJNPROEVERIJ

De sommeliers proeven natuurlijk graag wijn, liefst en vooral met de gasten. De wijnbar leent zich perfect voor wijnproeverijen. Eén keer per maand wordt een proeverij georganiseerd, op basis van open inschrijving.
Ook voor selecte gezelschappen op aanvraag. 

IMG_2383.jpg

A Big Visit from Spain!- zaterdag 18 november 

Wijnmaker Pepe Rodriguez uit Castilla komt naar Nederland en bezoekt Zuster Margaux!

De familie Rodriguez de Vera is gezegend met een schat aan wijnwijsheid en heeft maar liefst zeven generaties van wijnbrouwers in de familie. De bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchilla de Montearagón en valt onder Castilla. Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zeeniveau. Het gebied wordt “het Balkon naar de Middellandse Zee” genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn.  

Er wordt biologisch dynamisch gewerkt, en de oogst wordt met de hand geplukt. Ook vindt er nog een tweede selectie in de bodega plaats en worden alleen de beste druiven gebruikt. Dit proef je zeker terug in de wijnen! 

INFORMATIE

Proeverij
Proeverij onder begeleiding van Pepe Rodriguez en importeur Teuni van Genderen. Ervaar hoe de wijnen smaken en hoor hoe de wijnen gemaakt worden! 

Van 16.00 uur - 18.00 uur, kosten bedragen 25,-. 
 

Proeverij & tapasdiner
Proeverij onder begeleiding van Pepe Rodriguez en importeur Teuni van Genderen. Ervaar hoe de wijnen smaken en hoor hoe de wijnen gemaakt worden. Schuif daarna aan voor een heerlijk informeel tapasdiner met de wijnmaker en importeur! 

Van 16.00 uur - 20.30 uur, kosten bedragen 50,-

 
‘s Werelds oudste wijn dateert van 6.000 jaar geleden en werd ontdekt tijdens een archeologische opgraving in het zuiden van Armenië. De ontdekkers gebruikten ‘biochemische dating’ om de leeftijd van deze bijzondere wijn te achterhalen.