Tel: 033 463 29 79

kaasfondue

KAASFONDUE - IEDERE DONDERDAG IN FEBRUARI

Kaasliefhebbers opgelet, want onze donderdaghit is terug van weggeweest! Geniet iedere donderdag van een heerlijke kaasfondue onder het genot van een goed glas wijn. Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan om vooraf te reserveren.

Tip: Perfect om onze kaasfondue te combineren met bijvoorbeeld een avond shoppen of een bioscoopbezoek :-).

Wegens succes verlengd tot eind februari!

 

informatie

Kaasfondue met passend glas wijn

19,50 euro p.p.

* niet mogelijk op 14 februari


Friday wines

friday wines - IEDERE derde vrijdag van de maand

Terug van weggeweest: Friday Wines. Je kunt nu iedere derde vrijdag van de maand het weekend inluiden met een lekker glas wijn, een hapje en fijne muziek. Neem je fijne gezelschap mee om samen de week af te sluiten en het begin van het weekend te vieren bij ons!

INFORMATIE

Deze evenementen zijn gratis toegankelijk en hoeven niet te worden gereserveerd.

Eerstvolgende editie

15 maart komt de Wijn & Vinyl Mobiel langs. Geniet van goede wijnen en heerlijke hapjes onder het genot van fijne singles!


wijnproeverijen

De vele gezichten van Syrah / Shiraz - Vrijdag 1 maart

Syrah (of shiraz genoemd in de meeste nieuwe wereld landen) is een van de beroemdste druivenrassen ter wereld. Ze staat ook wel bekend als de grote blauwe druif van de Rhône, Frankrijk. Syrah wordt wereldwijd in verschillende landen aangeplant en kunnen daarom erg verschillend zijn van smaak.

Syrah of Shiraz geeft stevige, peperachtige wijnen, die zeer goed rijpen en donkerrood, bijna paars van kleur zijn. Je vindt de wijnen vooral in Frankrijk, Australie, Argentinië, Zuid-Afrika, Verenigde-Staten en Chili en zowel in Cépage (100% Syrah) als assemblage vorm (in combinatie met andere druivenrassen).

In deze masterclass ontdek je de beroemdste Syrah/Shiraz wijnen zowel in cépage als in assemblage vorm. Na deze avond mag je je zeker een Syrah/Shiraz kenner noemen en weet je exact waar je voorkeur naar uitgaat!

informatie

MASTERCLASS

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p


chardo ja! - vrijdag 22 mAART

Sommige mensen denken dat ze niet van wijnen houden die van het druivenras Chardonnay zijn gemaakt. De uitspraak ‘Anything but Chardonnay’ was een tijdje een veel gehoorde. Maar verrassend genoeg kent Chardonnay juist talloze gezichten. Een strakdroge zilte, mineralige Chablis smaakt namelijk totaal anders dan een dikke houtgelagerde Zuid-Afrikaanse Chardonnay.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van uitersten in Chardonnay die we je gaan onthullen in deze boeiende en verrassende masterclass. Wij zeggen: Chardo Ja! Wie gaat de uitdaging met ons aan?

Deze masterclass wordt gegeven door Martijn Berkhout van wijnimporteur Jacobus Boelen.

INFORMATIE

MASTERCLASS

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p


Vergeten druivenrassen - VRIJDAG 12 APRIL

Hoeveel druivenrassen er precies zijn weet niemand, maar het zijn er in ieder geval vele honderden, zo niet duizenden. Slechts een klein deel daarvan geniet internationaal enige naamsbekendheid. Internationale druivenrassen die op heel veel plekken in de wijnwereld staan aangeplant zijn bijvoorbeeld Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Syrah.
Maar er zijn veel meer inheemse druivenrassen die misschien alleen van lokaal belang zijn maar voor de mooiste wijnen kunnen zorgen.

Welke druivenrassen al oeroud zijn maar die we totaal zijn vergeten ontdekken we in deze boeiende masterclass die verzorgd wordt door wijnimporteur en Duitslandkenner Oscar Reitsma van Winesom.

INFORMATIE

MASTERCLASS

Van 19.30 uur - 22.00 uur

27,50 euro p.p


CIDER IS HOT! - Zondag 19 mei

Steeds vaker wordt er in een wijnarrangement (bij meerdere gangen) niet meer enkel wijn geschonken. Een gerecht met een speciaalbiertje, een saké, een thee of een cider is helemaal van deze tijd!
En cider is net als wijn een alcoholische drank die gemaakt is van vruchten. Alleen in tegenstelling tot wijn wordt cider niet van druiven, maar van (voornamelijk) appels en peren gemaakt. De smaak van cider kan enorm variëren en dat proef je in deze bijzondere masterclass en proeverij gegeven door cider importeur Jan Rutten van het Proefstation.

INFORMATIE

masterclass

Van 15.30 uur - 18.00 uur

27,50 euro p.p


Pink(steren) Sunday - ZONDAG 9 JUNI

Rosé in al zijn verschijningen

Gaan we massaal aan de rosé deze zomer? Stijgt de verkoop van deze licht tot donkerroze getinte wijn? De kwaliteit van rosé is inmiddels enorm gestegen en de term ‘roseetje’ doet menigeen te kort. Sterker nog; er bestaan talloze enorme kwaliteitsrosés en dat gaan we proeven en beleven.

Deze zondag staat er (bij mooi weer) een hippe rosébar in onze tuin. Proef en bestel deze dag rosés uit verschillende landen, van verschillende druivenrassen, met een verschillende kleur en voor diverse gelegenheden.

Stuk voor stuk topklasse rosés… Laat de zomer maar weer lang duren!

INFORMATIE

Dit evenement is gratis toegankelijk en de rosébar zal gedurende de hele dag aanwezig zijn.

Deze dag worden diverse bijzondere rosé wijnen per glas verkocht.