Al sinds mensheugenis wordt gestookt en gebrouwen binnen de muren van de Mariënhof

WIJNPROEVERIJ

De sommeliers proeven natuurlijk graag wijn, liefst en vooral met de gasten. De wijnbar leent zich perfect voor wijnproeverijen. Eén keer per maand wordt een proeverij georganiseerd, op basis van open inschrijving.
Ook voor selecte gezelschappen op aanvraag. 

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

Geplande wijnproeverijen

masterclass libanese wijnen- 6 oktober 

Op vrijdagavond 6 oktober laten we u graag kennismaken met de boeiende wijnen uit Libanon. U krijgt een presentatie van een Libanese importeur en proeft vervolgens een serie witte en rode wijnen. Uiteraard heeft u na afloop de mogelijkheid de wijnen te bestellen! 

OVER LIBANESE WIJNEN
De kwaliteit, het bijzondere verhaal en de excellente prijs/kwaliteit verhouding van Libanese wijnen overtuigt al geruime tijd top restaurants in Parijs en London. Ook steeds meer restaurants in Nederland verrijken hun wijnkaart met wijnen uit Libanon. Libanese wijnen passen natuurlijk perfect in combinatie met de steeds populairder wordende Libanese keuken. Libanon is een van de oudste wijn producerende landen ter wereld. De uitstekende klimatologische omstandigheden en de geografische ligging in combinatie met de zeer hoog gelegen wijngaarden (gemiddeld meer dan 1000 meter boven zeeniveau), zorgen voor uitstekende omstandigheden voor wijnbouw.
 

INFORMATIE
Masterclass Libanese wijnen
Vrijdagavond 6 oktober vanaf 19.30 uur
Prijs: 25,- per persoon


‘s Werelds oudste wijn dateert van 6.000 jaar geleden en werd ontdekt tijdens een archeologische opgraving in het zuiden van Armenië. De ontdekkers gebruikten ‘biochemische dating’ om de leeftijd van deze bijzondere wijn te achterhalen.