Altijd minimaal 40 wijnen op glas

Het wijnaanbod van Zuster Margaux is nog veranderlijker dan een wijnjaar en wisselt vrijwel wekelijks. De sommeliers werken daarbij met proefnotities van de wijnen die op dat moment worden geschonken. Hierin noteren zij hun eigen smaakervaring, keuze en de identiteit van de wijn. Gasten worden uitgenodigd hun eigen notitie eraan toe te voegen. 

Zuster Margaux schenkt wereldse wijnen, ingedeeld in de prijscategorieën 4,50/6,50/8,50 per glas. Voor de échte wijnliefhebber zijn er beroemde toppers. Met een vaste lage opslag van 25,00 per fles kan zo genoten worden van klassewijnen. 

De glazen worden gevuld naar smaakvoorkeur van de gast. Meestal worden één of twee soorten wijn gesuggereerd en tijdens het proeven vertellen de sommeliers meer over deze wijnen. 
In de wijnbar worden natuurlijk ook bier, fris- en alcoholvrije dranken geschonken.

De speciale High Wines en Wine Flights leiden geïnteresseerden desgewenst verder door de wondere en geweldige wereld van wijn. 

Laat woorden vloeien
Op papier en in gesprek
Breng ze hier tot leven
Als zoete ode aan de wijn

WINE FLIGHT

Een Wine Flight is een toegankelijke manier om kennis te maken met verschillende wijnen van Zuster Margaux. Voor 12,50 per persoon wordt een selectie halve glazen geschonken. De heerlijke Wine Flight wordt samengesteld op basis van individuele voorkeuren. 

IMG_2442.jpg
wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

zusterliefde 

Zuster Margaux draagt iedere maand iemand een warm hart toe: een bijzondere persoonlijkheid die iets voor de wijnbar betekend heeft, regelmatig een glas wijn komt drinken of het zomaar verdient om in het zonnetje gezet te worden.
Deze maandelijkse zusterliefde is hieronder te vinden. Bij deze virtuele ontmoeting wordt zijn of haar favoriete wijn uitgebreid vermeld en toegelicht én natuurlijk een maand lang geschonken in de wijnbar. 

 

december - hans gerritse

De zusterliefde van december is een prachtige kruidige herfstwijn uit de Languedoc, uitgekozen door Hans Gerritse:

Lascaux Garrigue Rouge Languedoc Roussillon, Frankrijk

Syrah - Grenache - Mourvèdre

Garrigue is de verzamelnaam van het lage struikgewas dat in de Languedoc overal groeit en bloeit. De garrique proef je terug: laurier, tijm, rozemarijn, lavendel en jeneverbes. Heerlijk!

Zusterliefde van Hans.jpg

Proefnotitie van Hans: 'Heerlijk geurende wijn. Qua smaak tinten van zwart fruit, maar ook krieken, tijm en laurier. Combineert voortreffelijk met paté, ham en belegen kaas. Ook het zuurvlees combineert prima. Het is een redelijk complexe wijn, vrij hoog in de alcohol (14%) met een uitstekende balans. Echt een aanrader!'