WIJNBAR ZUSTER MARGAUX FINALIST WINE BAR OF THE YEAR 2016

_RG84034.jpg

Wijnbar Zuster Margaux behoort tot één van de kanshebbers op de titel Wine Bar of the Year 2016. Voor deze verkiezing werd de hele maand november fanatiek gestemd uit een selectie van meer dan honderd wijnbars. Begin volgend jaar wordt bekend wie de titel in de wacht heeft gesleept. 

Nog maar een half jaar geleden opende de wijnbar haar deuren in Mariënhof Amersfoort. Pieter Aalbers, pandbewaarder Mariënhof: ‘’Wij draaien nog maar een paar maanden mee en dat wij nu al finalist zijn komt voor ons als een verrassing. De komst van de wijnbar is één van onze initiatieven om de Mariënhof weer open te stellen en terug te geven aan de stad. Dat Zuster Margaux door onze gasten wordt gewaardeerd vertelt ons dat we op de goede weg zijn!’’

Over Wine Bar of the Year

Wine-bars.nl en Coravin zoeken voor het derde jaar op rij naar de beste wijnbar van Nederland. De hele maand november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl. 
De finalisten, tien gekozen door het publiek en twee bedrijven met een wildcard van de jury, wisten in totaal 5.382 stemmen binnen te slepen. Een stemrecord voor deze verkiezing. De komende weken zullen alle genomineerde wijnbars onaangekondigd worden bezocht door de vakjury voor een beoordeling. Begin volgend jaar wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De gehele lijst finalisten is te vinden op www.wine-bars.nl

MARIËNHOF AMERSFOORT OPENT WIJNBAR ZUSTER MARGAUX

wijnbar-wijnproeverij-amersfoort-wijncursus-utrecht-high-wine-winebar

 

Op zaterdag 4 juni aanstaande opent wijnbar Zuster Margaux haar deuren in het rijksmonumentale gedeelte van de Mariënhof, met terras in de prachtige kloostertuinen. De wijnbar is elke donderdag tot en met zondag geopend voor alle (wijn)liefhebbers.

WIJNBAR VOOR DE FIJNPROEVER

Mariënhof biedt met haar rust en ruimte een perfecte setting om te genieten van een goed glas wijn. 
Bij mooi weer uiteraard ook op het heerlijke terras binnen de buitenmuren van het stadsklooster.
Wijnbar Zuster Margaux heeft altijd minstens 40 wijnen open en serveert daarbij dagverse streekproducten. In tegenstelling tot een wijnkaart werkt het team van Zuster Margaux met proefnotities van de wijnen met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. 
Naast barfunctie verzorgt Zuster Margaux ook verschillende arrangementen voor de liefhebbers, zoals een High Wine, Private Dining, wijncursussen en wijnproeverijen.

De wijnbar is geopend van donderdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 15.00 uur.

Amersfoorter en Register Vinoloog Eline Groenendijk zal met haar team de bar gaan runnen. Vorig jaar stond ze in de finale van de Hart & Ziel prijs met haar businessplan voor het openen van haar eigen wijnbar. Nu, een jaar later, gaat haar droom om een eigen wijnbar te runnen alsnog in vervulling.